Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Maite Perroni

Maite csak 11 hónapos volt, amikor családja Guadalajaraba költözött apja, Javier munkája miatt. A Perroni család 12 évig élt ott. Két fiatalabb testvére van: Adolfo, aki 3 évvel fiatalabb és Francisco, aki 9 évvel fiatalabb nála. Maite a színészetet a Televisa Művészeti Oktatási Központjában (Centro de Educación Artística de Televisa) tanulta. Elmondása szerint kiskorában nem akart színésznő lenni, de amint egyszer elkeveredett egy forgatásra, azonnal beleszeretett ebbe az életbe.

Maite Perroni 2004-ben kapta meg élete legelső telenovella-szerepét a Rebeldében, mint Guadalupe "Lupita" Fernández, aki egy tizenéves középiskolás, aki szerény családi körülmények között él, s ösztöndíjjal került be Mexikó legelegánsabb iskolájába. A Rebeldéből 2004 és 2006 között összesen 440 részt forgattak le. Itt alakult ki az RBD nevű együttes, amely 2004 és 2008 között folyamatosan aktív volt.

Azonban 2008-ban történt valami visszautasíthatatlan Maite életében: felajánlotta neki a Televisa az Árva angyal "Cuidado con el Ángel" főszerepét. Maite itt María de Jesús Velarde Santos de San Román, rövidebben Marichuy karakterét játszotta, a nehéz sorsú 23 éves életvidám lányt, akinek nagyon sok akadályt kell átvészelnie, hogy megtalálja a boldogságot. Igazi sikersorozat lett Mexikóban, mindenki oda volt érte és a főszereplőkért. A sorozat 195 részesre sikeredett.

2009-ben Maite ismét főszerepet kapott: a Mi Pecado c. telenovellában alakította Lucrecia Córdoba Pedraza karakterét. Ez még csak feljebb vitte a népszerűségét. 2010-ben Salvador Mejía producer ajánlott neki főszerepet készülő főműsoridős telenovellájában, ismét William Levy partnereként a Triunfo del Amorban, mint María Desamparada. A forgatások alatt újból felröppentek a hírek, miszerint Williammel több lenne köztük puszta munkakapcsolatnál, ám ezt mindketten cáfolták, ráadásul a forgatások megkezdése után nemsokkal Maite bejelentette, hogy egy párt alkot az énekes-színész Mane de la Parrával.

Maite énekesnőként is debütált már, az Árva angyal kedvéért 4 dalt felénekelt: Contigo, Esta Soledad, Ave María, Cómo duele. Ő énekelte még a Mi Pecado és Triunfo del Amor c. sorozat főcímdalát is. Az RBD tagjaként is rengeteg számot énekelt fel.

 

Születési név Maite Perroni Beorlegui
Művésznév Maite Perroni
Született 1983. március 3. (28 éves)
Származás Mexikóváros, Mexikó